Draaiende wieken in De Wijk op Nationale Molendag

Het is Nationale Molendag vandaag en morgen. Normaal zijn er allerlei activiteiten, maar dit jaar is er in Drenthe niets specials georganiseerd om meer mensen naar de molen te trekken. Wel draaien alle molens hun wieken.
Wie op 8 en 9 mei toch iets bijzonders wil doen tijdens de molendag, kan terecht bij De Wieker Meule in De Wijk. De molenwandeling gaat wel gewoon door. Ook laat molenaar Erwin de Jonge graag de wieken van de molen draaien. "Als de molen draait, zijn meestal de deuren open."
De Wieker Meule staat normaal niet bekend om de vele activiteiten, maar de molenaar stelt wel de molen beschikbaar voor mensen die dingen rondom de molen willen organiseren. De Jonge probeert zoveel mogelijk in het weekend de molen open te stellen, ook al zit daar wel een stukje eigen belang bij: "Als ik een zaterdag niet naar de molen ben geweest, is het weekend niet compleet."
Ook morgen draaien de wieken van De Wieker Meule weer volop en heeft de molen haar deuren geopend.
Draaiende wieken in De Wijk op Nationale Molendag

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.