Liveblog: FC Emmen in de pan gehakt door Robben en FC Groningen [gesloten]

VOETBAL - FC Emmen is de week van de waarheid dramatisch begonnen. Het thuisduel met FC Groningen, de zogenoemde Hondsrugderby, werd een prooi voor de gasten. Met een ontketende Arjen Robben, wist de formatie van Danny Buijs eenvoudig naar een 0-4 overwinning uit te lopen. "Een Robben-show", zo stelde RTV Drenthe-verslaggever Niels Dijkhuizen op Radio Drenthe.

En dus groeiden de Drentse degradatiezorgen met de minuut, terwijl FC Groningen de play-offs om Europees voetbal veiligstelde. Via een kopgoal van Bart van Hintum kwamen de gasten op voorsprong. In de tweede helft liep FC Groningen aan de hand van Robben weg. Met twee assists op Alessio Da Cruz, was de routinier bepalend. In de slotfase deed ook invaller Paulos Abraham een duit in het Groninger doelpuntenzakje, waarmee het drama voor FC Emmen compleet werd.

Twee van de concurrenten van FC Emmen in de strijd tegen degradatie speelden gisteravond met 3-3 gelijk (VVV en RKC). Daardoor staat Emmen nu nog één punt boven plek 17 (VVV), één punt onder plek 15 (Willem II) en drie punten onder RKC, dat 14e staat. Willem II speelt vanmiddag nog tegen PSV.

Lees hieronder het liveblog van de wedstrijd FC Emmen - FC Groningen terug..

Meer over dit onderwerp:
eredivisie FC Emmen liveblog FC Groningen
Deel dit artikel: