‘Fietsers kunnen zich geen stuurfout permitteren op Muur van Emmen’

De fietsberg van Emmen is gevaarlijk op sommige punten. Die signalen ontving fractielid Leon Herbers van de fractie Wakker Emmen. Hij uitte daarover zijn zorgen maandagavond tijdens de commissievergadering van de gemeente Emmen.

De voormalige vuilnisbelt aan de Schansstraat in Emmen heeft onlangs een stevige metamorfose ondergaan. De oude vuilstort heeft met een nieuw fietspad, verbeterde wandelpaden en opgeknapte trap aan de achterzijde een kwaliteitsinjectie gekregen. De aanpassingen maken het terrein ideaal voor sporters en natuurliefhebbers.

Risico

Volgens Herbers lijkt het verstandig om toch de veiligheid goed onder de loep te nemen. "Fietsers kunnen zich daar geen stuurfout permitteren", vertelt hij. Bovendien is het risico op botsingen met wandelaars aanwezig, vindt hij.

Wethouder René van der Weide denkt dat de situatie voor alle gebruikers van de fietsberg even wat tijd nodig heeft. "Aan de andere kant is het mogelijk dat er toch iets moet gebeuren", zei hij inhakend op de opmerkingen van Herbers. De wethouder liet daarop weten de situatie nader te bekijken en indien nodig maatregelen te nemen.

Deel dit artikel: