Brigata Fanatico roept medesupporters op: 'Kom de spelers op scherp zetten'

VOETBAL - De fanatieke supportersgroep van FC Emmen, de Brigata Fanatico, roept samen met supportersvereniging 'Rood Wit' de medesupporters van de Drentse club op om de spelers en technische staf voorafgaand aan het duel vanmiddag tegen SC Heerenveen een warm onthaal te geven. 'We vragen jullie nogmaals om de spelersgroep op scherp te zetten', luidt de boodschap.

De ploeg van Dick Lukkien moet knokken voor lijfsbehoud in de eredivisie. En het is niet voor het eerst dat de supporters zich, ondanks de coronaproblematiek, laten gelden. Zo was er begin februari al een toeteroptocht en waren er honderden supporters op de been toen FC Emmen een paar weken later de uitwedstrijd speelde tegen FC Groningen.

De Brigata vraagt alle supporters zich om 12.15 uur te verzamelen bij het stadion de Oude Meerdijk, met inachtneming van de 1,5 meter in verband met het coronavirus.

LET OP GEWIJZIGDE TIJD!! Supporters! Nog 2 hele belangrijke finales te gaan!! Aanstaande donderdag speelt FC Emmen...

Posted by Brigata Fanatico on Wednesday, May 12, 2021

Ongemeen spannend

FC Emmen staat op de zestiende plek met 24 punten uit 32 wedstrijden, en is daarmee in degradatiegevaar. Ze staan maar een punt boven de nummer 17, VVV, en twee punten boven de nummer 18, ADO.

Er staan nog twee speelrondes op het programma. En onderin is het ongemeen spannend, met vijf ploegen die nog rechtstreeks kunnen degraderen. De nummers 17 en 18 degraderen rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie. De nummer 16 speelt nacompetitie en krijgt dan nog een kans op lijfsbehoud.

Meer over dit onderwerp:
voetbal eredivisie FC Emmen
Deel dit artikel: