MHBOS: Penaltypakker Beukeveld, de held van het kamp

VOETBAL - Op 20 juni 2009 werd het WKE van doelman Raymond Beukeveld amateurkampioen van Nederland. Een zenuwslopende penaltyreeks met liefst zeven missers ging aan het feest op het kamp in Emmen vooraf.

Na 4-3 in de return tegen Rijnsburgse Boys moest op het afgeladen sportpark Grote Geert vanaf elf meter de beslissing vallen. Beukeveld zag zijn positiegenoot van de tegenstander meteen twee strafschoppen keren. "Dan baal je. Hij heeft er twee gepakt en ik geen. Maar uiteindelijk is alles goed gekomen. Dat scheelt weer", zegt Beukeveld opgelucht.

Even door de grond

Met genoegen kijkt hij naar de beelden van penaltyreeks in Emmen. Oud-ploegmaat Kevin Mooibroek kijkt met een andere blik naar finale. De voormalig centrale verdediger van WKE miste de eerste. "Je loopt vanaf de middenstip naar het strafschopgebied. Voor de kantine zie je heel veel mensen. Veel journalisten. Je probeert je af te sluiten en op intuïtie te schieten", legt Mooibroek uit.

De eerste inzet van WKE ging mis. Beukeveld: "Ja, volgens mij heeft Kevin er niet veel gemist, maar deze wel. Ik heb het niet bewust meegemaakt, want je zit in je eigen focus om een penalty te stoppen." Mooibroek reageert met een stiekeme grijns: "Ik zakte wel even door de grond, ja. Dat was niet zo'n lekker begin."

Niet alleen het schot van Mooibroek ging er niet in, ook de vijf (!) strafschoppen die volgden gingen mis. Mooibroek: "Dat lucht dan wel weer op." Theo Gennissen bracht WKE op matchpoint en Beukeveld werd de held van het kamp door de tiende te keren. "De mooiste prijs die ik gepakt heb. Waar bijna twaalf jaar later bijna maandelijks nog over gesproken wordt. Een superleuke ervaring."

Tattoo

Bij het zien van de beelden van het kampioensfeestje krijgt Mooibroek kippenvel. Ook Beukeveld gaat de ontknoping tegen Rijnsburgse Boys net als een supporter van WKE nooit meer vergeten. "Iemand heeft een tattoo van de laatste penalty. Dat kunnen niet veel fysiotherapeuten zeggen, denk ik", besluit Beukeveld vrolijk. Na het laatste fluitsignaal in Emmen ging hij met de kampioensschaal op de schouders.

Deel dit artikel: