Schuurtje in brand bij zorglocatie 't Ruige Veld: verdachte opgepakt

Brand 't Ruige Veld
In het schuurtje stonden onder meer meerdere fietsen © Van Oost Media
Op het terrein van zorglocatie 't Ruige Veld in Rolde heeft vannacht rond half 2 brand gewoed in een schuurtje van 6 bij 3 meter. De politie heeft een persoon opgepakt die wordt verdacht van betrokkenheid bij de brand.
De verdachte zit nog vast en wordt door de politie gehoord. Waarschijnlijk zal vandaag meer onderzoek worden gedaan naar de oorzaak van de brand.

Rumoer

De brandweer uit Rolde en Assen hadden het vuur na ongeveer een half uur onder controle. Ook het korps uit Gieten rukte uit, maar hulp van hen bleek uiteindelijk niet meer nodig. In het schuurtje stonden onder meer fietsen.
Het afgelopen jaar ontstond veel rumoer rond 't Ruige Veld. Dat kwam door zorginstelling Altijd Zorg. De nieuwe zorgstichting streek er in 2019 neer met een grote groep cliënten. Maar volgens de gemeente deugde de zorg niet. Politie en Inspectie werden erbij gehaald, er volgde een slepende juridische strijd en dat kostte Altijd Zorg uiteindelijk de kop. Die ging door alle problemen failliet.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.