Honderden supporters FC Emmen bij stadion om ploeg aan te moedigen

Honderden supporters van FC Emmen zijn aan het begin van de middag samengekomen bij stadion De Oude Meerdijk. Zij gaven gehoor aan de oproep van supportersgroep Brigata Fanatico en supportersverenigingen 'Rood Wit' om spelers en technische staf voorafgaand aan het duel vanmiddag tegen sc Heerenveen een warm onthaal te geven.

De supporters laten zich horen met zang en proberen de sfeer te verhogen met rode fakkels. De Brigata vroeg alle supporters zich om 12.15 uur te verzamelen bij het stadion de Oude Meerdijk, met inachtneming van de 1,5 meter in verband met het coronavirus.

Het is niet voor het eerst dat de supporters zich, ondanks de coronaproblematiek, laten gelden. Zo was er begin februari al een toeteroptocht en zorgden supporters begin april, in aanloop naar het duel tegen RKC, eveneens voor een warm onthaal. Die wedstrijd wonnen de Drenten toen met 3-1.

(verhaal gaat verder onder de video)

FC Emmen staat op de zestiende plek met 24 punten uit 32 wedstrijden, en is daarmee in degradatiegevaar. De club staat maar een punt boven de nummer 17, VVV-Venlo, en twee punten boven de nummer laatst, ADO Den Haag. Er staan nog twee speelrondes op het programma.

De wedstrijd FC Emmen-sc Heerenveen begint om 14.30 uur en is live te luisteren op Radio Drenthe.

Meer over dit onderwerp:
FC Emmen Brigata Fanatico Supporters
Deel dit artikel: