Jolien Wonink-Dijkstra wint negende editie Drèents Liedtiesfestival

210513_jolien_dijkstra
Jolien Woning-Dijkstra (met cheque) en haar band vieren de winst van het Drèents Liedtiesfestival © Bart de Nes
Jolien Wonink-Dijkstra heeft de negende editie van het Drèents Liedtiesfestival vanavond weten te winnen. Toen alle publieksstemmen en het oordeel van de vakjury in het ATLAS Theater in Emmen waren opgesteld, kwam de zangeres uit Westerbork, die het lied Vuul (oh oh oh) zong, als beste naar naar voren. Lilian van Lottum eindigde als tweede en Dennis Hendriks pakte het brons.
Daarmee heeft zanger Leon Moorman, die het festival in 2019 op zijn naam schreef, een opvolger gekregen. Vorig jaar werd het evenement als gevolg van het coronavirus namelijk geschrapt. Moorman reikte de prijs, tweeduizend euro om te besteden aan het opnemen en uitbrengen van het winnende lied, zelf uit aan Wonink-Dijkstra.

Verbaasde winnares

De zangeres was enigszins met stomheid geslagen nadat ze te horen kreeg dat zij met de cheque naar huis ging. "Ik ben verbaasd, echt heel leuk dat ik heb gewonnen", reageerde ze meteen nadat de eindstand bekend werd. De winst van het Drèents Liedtiesfestival was een welkome beloning voor de zangeres. "Ik ben flink wat tijd met dit lied bezig geweest", glimlachte ze. Nadat de confetti door het ATLAS Theater vloog, pakte ze nogmaals de microfoon om het winnende lied ten gehore te brengen.
210513_publiek
Publiek in het ATLAS Theater tijdens het Drèents Liedtiesfestival © Rebecca Wuffen/RTV Drenthe
Stichting REUR, dat het festival samen met RTV Drenthe organiseert, kreeg dit jaar 34 inzendingen. Een speciale selectiecommissie zorgde dat er uiteindelijk tien finalisten overbleven: Rick Hilberts, Jolien Wonink-Dijkstra, Jaap Lamfers & Marianne Veenstra, Maurice Mulderij, Lilian van Lottum, Dennis Hendriks, Boes & Boels, Skroetbalg, GERS (Gerwin Jutstra) en Anna Jents.
Jolien Wonink-Dijkstra wint negende editie Drèents Liedtiesfestival

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.