GGD stopt met registreren coronavaccinaties in het gele boekje

Alle regionale GGD's stoppen met het registreren van coronavaccinaties in het gele boekje. Daarmee trekt de gezondheidsdienst een lijn.

Afgelopen week werd bekend dat verschillende GGD-regio's, waaronder Drenthe, de covid19-vaccinaties niet in het gele boekje vermelden. Om onduidelijkheid en teleurstelling te voorkomen heeft de GGD besloten om daar in alle regio's mee te stoppen. Gevaccineerden krijgen een officiële brief met daarop alle informatie.

Foutgevoelig

Het systeem voor het invullen van het gele boekje is volgens de instantie gevoelig voor fouten. Omdat er op meerdere locaties wordt gewerkt met verschillende vaccins, moeten er continu stickerrollen worden vervangen en gecontroleerd. Hierdoor kunnen fouten ontstaan, laat de GGD weten.

Daarnaast kost het maken en plaatsen van de stickers relatief veel tijd. "Tijd die we hard nodig hebben om 60.000 mensen per week in Drenthe te vaccineren", aldus de instelling.

Fraudebestendig vaccinatiebewijs

Op dit moment bestaat er nog geen officieel vaccinatiebewijs voor corona. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport werkt aan een fraudebestendig vaccinatiebewijs voor alle Nederlanders dat in heel Europa geldig is.

Lees ook:

Deel dit artikel: