Maand cel voor hennepteelt in woning aan de Rolderbrink Emmen

Een 57-jarige Vietnamese man is voor het kweken van hennep in een woning aan de Rolderbrink in Emmen veroordeeld tot een celstraf van een maand. De man wordt ook verantwoordelijk gehouden voor de diefstal van de stroom.

De kwekerij werd in mei vorig jaar een tijdje in de gaten gehouden, vanwege een vermoedelijke hennepkwekerij. De politie deed op 20 mei een inval. De Vietnamees stapte net de woning uit en liep tegen de agenten op. In de woning was een kwekerij met 480 hennepplanten.

Ook de bewoner, een 45-jarige Emmenaar, werd aangehouden. Hij stelde zijn huis beschikbaar voor de kwekerij. Voor zijn rol kreeg hij een taakstraf van tachtig uur opgelegd en een voorwaardelijke celstraf van een maand.

Spoorloos

De Vietnamees verscheen niet op zitting. Hij is sinds zijn vrijlating spoorloos. De rechter zag in hem de eindverantwoordelijke voor de hennepkwekerij. Daarom moet alleen de Vietnamees de opbrengst van bijna 50.000 euro van een eerdere oogst de terugbetalen.

Winkeldiefstal

De Emmenaar kwam wel naar de rechtbank. Hij kreeg de straf ook voor een winkeldiefstal bij een supermarkt, begin vorig jaar. De man stal levensmiddelen. Hij werd buiten de winkel bij de arm gepakt. De Emmenaar reageerde boos en de politie werd gebeld. Een omstander bood aan de gestolen boodschappen te betalen, uit naastenliefde. "Dat is prima", zo reageerde de Emmenaar op de gulle omstander, "Doe je daar dan ook even een pakje shag met vloeitjes bij?".

Meer over dit onderwerp:
Emmen rechtbank cel hennepteelt
Deel dit artikel: