Play-offwedstrijden FC Emmen in mum van tijd uitverkocht

FC Emmen Stadion
Er is geen kaartje meer te krijgen voor de play-off wedstrijden van FC Emmen © F. van Os/RTV Drenthe
VOETBAL - De 2.400 kaarten die beschikbaar waren voor de play-offwedstrijden van FC Emmen vonden woensdagochtend gretig aftrek. Binnen veertig minuten waren alle kaarten 'verkocht'.
Tijdens de play-offs mogen er weer supporters in het stadion. Voor FC Emmen betekent dat er 1.200 mensen per wedstrijd de Oude Meerdijk mogen bezoeken. De supporters konden kiezen voor de wedstrijd van donderdag, tegen NAC of de eventuele finalewedstrijd van zondag.
Vanaf woensdagochtend 9.00 uur konden de supporters online hun kaarten bestellen en de belangstelling was groot. "Binnen veertig minuten waren alle kaarten vergeven", laat Marc Timmer, manager marketing en communicatie van FC Emmen weten. De seizoenkaarthouders die hebben laten weten af te zien van de tegemoetkoming voor de gemiste wedstrijden door het coronavirus, kregen vanochtend voorrang. Vanaf 9.30 uur konden de fans die nog geen beslissing over de tegemoetkoming hadden gemaakt ook een kaart bestellen.

Van Oosterhout waarschuwt

"Je ziet het enorme enthousiasme bij de supporters", zegt ook burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen. Dat heeft ook een nadeel weet hij, want niet alle supporters houden zich in hun enthousiasme aan de coronaregels. "Als je deze kant op gaat, realiseer je dan wel dat er nog steeds een coronapandemie is. Blijf afstand houden en vlieg elkaar niet om de nek. Dat kan echt niet in deze tijd."
Volgens Van Oosterhout heeft de gemeente een plan van aanpak klaarliggen voor de wedstrijd van morgen, zonder daarbij in details te treden. "Ik hoop toch vooral op het gezond verstand van de supporters. Voetbal is hartstikke belangrijk, maar het is nog belangrijker dat we gezond door deze pandemie komen."
Burgemeester Eric van Oosterhout hoopt op het gezonde verstand van supporters:
Burgemeester Eric van Oosterhout: 'Vlieg elkaar niet om de nek'
FC Emmen speelt morgenavond om 21.00 uur tegen NAC. Wint FC Emmen deze wedstrijd, dan speelt het zondag tegen de winnaar van NEC-Roda JC. Die wedstrijd begint om 18.00 uur. Beide wedstrijden zijn, uiteraard, live te volgen op Radio Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.