Exact drie jaar na de promotie degradeert FC Emmen weer

Bijl
Glenn Bijl is verslagen, net als heel FC Emmen. Na exact drie jaar degradeert de Drentse club © Chris Kunst Fotografie
FC Emmen is gedegradeerd uit de eredivisie. In de halve finale van de play-offs werd verloren van NAC Breda. Penalty's brachten de beslissing.
Na een 1-1 in de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord in de verlenging en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen: 3-4. Exact drie jaar na de prachtige promotie van de Drentse club was degradatie een feit.

0-1

NAC kwam voor rust op 0-1 door een treffer van Lex Immers. Na ruim een kwartier spelen was het een diepe bal van Thom Haye naar de linkerkant die goed werd aangenomen door Ramon Hendriks. Daarbij snelde hij langs Glenn Bijl, waarna de bal voor het inschieten werd gelegd voor Immers.
Emmen nam daarna het heft in handen, het leverde echter vooral corners op. Echt gevaar bleef uit. Dat veranderde in de tweede helft. Na een uur spelen kwam Paul Gladon in de ploeg voor Luka Adzic, tien minuten later verving Nikolai Laursen Bernadou. Het zorgde voor meer kansen en leidde uiteindelijk ook tot een goal.

De gelijkmaker

Na een combinatie met Frei kon linksback Cavlan de bal voorslingeren vanaf zijn flank. Invaller Laursen dook met het hoofd naar de bal, via het lichaam van NAC-verdediger Ramon Hendriks verdween de bal in het doel.
Na de gelijkmaker rook Emmen bloed en probeerde door te drukken. De ploeg van Dick Lukkien had meer dan 70 procent balbezit en schoot liefst 32 keer op doel, maar kon het overwicht niet in de score uitdrukken. Tot diep in blessuretijd van de verlenging bleven de Emmenaren op zoek gaan naar de winnende goal. Die kwam er niet.

Allouchi schiet FC Emmen uit de eredivisie

Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen. Daar bleken de Brabanders beter in, onder andere de laat ingebrachte Sydney van Hooijdonk en Anco Jansen scoorden. Veendorp miste voor FC Emmen een penalty, maar Verrips pakte keerde daarna de inzet van NAC-verdediger Malone. Vervolgens miste ook Peña, waarna Mounir El Allouchi de Drentse club naar de Keuken Kampioen Divisie schoot.