Met tour door De Wolden neemt burgemeester De Groot afscheid: 'Ik had geen zin in receptie'

Roger de Groot neemt afscheid
Roger de Groot neemt afscheid © RTV Drenthe
Het was winderig en fris bij dorpshuis Buddingehof in Ruinerwold, maar dat weerhield tientallen mensen er niet van om gedag te zeggen tegen hun burgemeester. Want Roger de Groot kan rekening op waardering: "Hij is betrokken, benaderbaar en sympathiek."
De Groot zwaait dus af en doet daarom vandaag een tour langs Ruinerwold, De Wijk en Zuidwolde. Tot zijn opluchting kon een afscheidsreceptie in het gemeentehuis niet doorgaan, want naar eigen zeggen is hij geen fan van lange rijen. "Daarom ga ik maar naar de dorpen toe", zegt hij. "Voordeel is dat je de mensen echt even spreekt."
Roger de Groot werd 2012 aangesteld als burgemeester. Na negen jaar is hij naar eigen zeggen toe aan een andere uitdaging en verruilt hij Drenthe dus voor Flevoland. "Dan kom je erachter dat de saamhorigheid onder de inwoners erg groot is. Zij hebben de dorpen in de polder vanaf 1942 gezamenlijk opgebouwd en die pioniersgeest past bij mij", onderbouwt De Groot zijn keuze. "Ik heb er ontzettend veel zin in."

Laatste werkdag komt eraan

De laatste officiële dag voor de Groot is volgende week zaterdag. Zijn eerste werkdag in De Wolden was toevallig ook op een zaterdag. "Dus dat maakt de cirkel weer rond", zegt de burgemeester lachend.
De Groot wordt opgevolgd door waarnemend burgemeester Janny Vlietstra.
Burgemeester Roger de Groot neemt afscheid van De Wolden

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.