Tourrenners niet naar Emmen: Gouden Pijl gaat opnieuw niet door

Bauke Mollema is al jarenlang een 'vaste gast' bij de Gouden Pijl in Emmen
Bauke Mollema is al jarenlang een 'vaste gast' bij de Gouden Pijl in Emmen © Kim Stellingwerf/RTV Drenthe
WIELRENNEN - Het profcriterium Gouden Pijl in Emmen gaat eind juli niet door. Net als het bijbehorende festival. Er is nog te veel onduidelijk over hoeveel mensen er tegen die tijd samen mogen komen en wat voor passende maatregelen er dan genomen moeten worden.
"De Gouden Pijl is pas geslaagd als het publiek in grote getale naar Tourvedettes kan kijken en daarnaast een gezellig feestje kan vieren in de stad. Voor iedereen, zonder officiële toegang en zonder entree. Het is hoogst onzeker of dat dan weer kan." Dat laten de Stichting de Nieuwe Pijl en de organiserende partij, JansenEventSportmanagement, in een gezamenlijk persbericht weten.
Beide partijen vinden de risico's te groot. "Naast de gezondheidsrisico's voor publiek, vrijwilligers en deelnemers is sprake van financiële risico's voor de organisatie. Veel zaken moeten namelijk van tevoren geregeld worden, zoals bijvoorbeeld het contracteren van de profrenners."
Volgend jaar staat het profcriterium voor zondag 31 juli op de kalender.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.