Westerveld wil woningbouw in Dwingeloo uitbreiden

Woningbouw
De gemeente Westerveld wil woningbouw in Dwingeloo faciliteren. Foto ter illustratie © ANP
De gemeente Westerveld wil meewerken aan de uitbreiding van woningbouw in Dwingeloo. Voor een nieuwe woonwijk die aansluit op de bestaande woonwijk Valderse is wel een wijziging in het bestemmingsplan nodig.
Grondeigenaar J.C. van Kooten BV is van plan om tussen Valderse en bedrijventerrein Nijverheidsweg 67 woningen te bouwen. Voorlopig gaat het om een variatie van rij-, hoek-, vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. Ook is er ruimte voor wonen en werken, micro- en tiny houses en huurwoningen.

Agrarische bestemming

Om het nieuwe woningbouwplan mogelijk te maken is een wijziging in het bestemmingsplan noodzakelijk, want de grond waarop gebouw moet worden heeft nu nog een agrarische bestemming. Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Westerveld heeft ingestemd met het starten van een zogeheten bestemmingsplanprocedure.
Waar het kan en verantwoord is, wil het gemeentebestuur van gemeente Westerveld woningbouwplannen faciliteren. Wethouder Smidt: "Dit plan sluit aan bij de bestaande woonwijk en de woningen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. Daarmee is het een goede aanvulling op het woningaanbod in Dwingeloo."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.