Stelling: Ik laat me vaccineren als ik daarmee kans maak op een miljoen

vaccinatie corona
Wat vind jij van een vaccinatieloterij? © RTV Drenthe / Edwin van Stenis
De Amerikaanse staat Ohio heeft zijn eerste vaccin-miljonair. Een vrouw uit de buurt van Cincinnati won woensdag als eerste de 'Vax-a-Million'-loterij, waar de inwoners van Ohio alleen aan kunnen meedoen als ze gevaccineerd zijn tegen corona. Een andere winnaar was een tiener uit de regio Dayton, die zijn volledige studie van de staat vergoed krijgt.
De loterij is een poging van de overheid om de vaccinatiegraad te verhogen, meldt The Washington Post. En volgens de Republikeinse gouverneur Mike DeWine is de actie een doorslaand succes. Met ongeveer 45 procent van de bevolking die een eerste prik heeft gehad, ligt Ohio onder het landelijk gemiddelde. Maar dat percentage zou volgens het gezondheidsministerie van de staat hoe dan ook lager zijn geweest als de loterij niet in het leven was geroepen.

Stelling

Zou het voor jou een verschil maken in de keuze om je wel of niet te laten vaccineren tegen covid-19, als je daarmee kans zou maken op een flinke prijs?

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.