Treant maakt in coronajaar bijna 10 miljoen euro winst

Treant Scheper ziekenhuis Emmen
Treant Scheper ziekenhuis Emmen © RTV Drenthe
Treant Zorggroep heeft vorig jaar 9,8 miljoen euro winst gemaakt. De drie ziekenhuizen behaalden samen een positief resultaat van 1,3 miljoen euro, de zeventien woonzorgcentra in totaal acht miljoen. Daarnaast komt er nog een half miljoen euro inkomsten uit deelnemingen, aandelenbezit.
Volgens Treant komt de winst vanuit de ziekenhuizen doordat een deel van de kosten voor 'Zorg voor de Regio' al is verantwoord in 2019, en de opbrengst op de jaarrekening van 2020 komt.
Ook is er bij ziekenhuislocatie Scheper in Emmen meer acute zorg verleend aan patiënten dan vooraf was ingeschat. In Hoogeveen en Stadskanaal heeft de zorggroep een efficiëntieslag gemaakt. Ook is een corona-compensatieregeling overeengekomen.

Zwaarte zorg gestegen

Bij de woonzorgcentra bleef het aantal bewoners op hetzelfde niveau, terwijl de zwaarte van de verleende zorg steeg. De winst komt door het efficiënter werken, volgens de zorggroep. Met het positieve resultaat wil Treant zich richten op het moderniseren van een aantal woonzorgcentra.
Ondanks het positieve resultaat spreekt Treant van een moeilijk jaar voor zorgorganisaties, vooral omdat door corona de reguliere zorg voor een deel moest worden afgeschaald.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.