Jan ten Kate geïnstalleerd als burgemeester van Staphorst

Jan ten Kate
Jan ten Kate © Gemeente Staphorst
Jan ten Kate is vanaf vandaag burgemeester van de gemeente Staphorst. Hij werd vanmiddag in het gemeentehuis in Staphorst beëdigd door de Overijsselse commissaris van de Koning Andries Heidema.
De installatie was besloten, inwoners van Staphorst konden via een videoverbinding meekijken. Daarop zagen ze hoe Ten Kate werd toegesproken door de commissaris, waarna hij de ambtsketen kreeg omgehangen door zijn vrouw Nannie.

Burgemeester

Het is voor de uit Koekangerveld afkomstige Ten Kate zijn eerste burgemeesterschap. Na jarenlang voor Gemeentebelangen in de gemeenteraad van De Wolden te hebben gezeten, werd hij in 2010 wethouder. In 2018 ruilde hij De Wolden in voor Hardenberg, waar hij voor de lokale partij Opkoers.nu wethouder werd.
Ten Kate volgt in Staphorst Theo Segers op, die op zijn beurt vertrok naar de gemeente Molenlanden om daar eerste burger te worden. Afgelopen dinsdag werd er afscheid genomen van waarnemend burgemeester Gerrit Jan Kok.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.