Brons voor beachvolleyballer Varenhorst in Sotsji

Varenhorst
Christiaan Varenhorst wint brons in Rusland met zijn partner Steven van de Velde (L) © EPA/TOMS KALNINS
BEACHVOLLEYBAL - Christiaan Varenhorst uit Nieuw-Buinen en zijn partner Steven van de Velde hebben brons gepakt op het viersterrentoernooi uit de World Tour in Sotsji.
Varenhorst en Van de Velde moesten het in de halve finales afleggen tegen Cherif Younousse en Tijan Ahmed uit Qatar, maar versloegen daarna de Italianen Enrico Rossi en Adrian Ignacio Carambula in de wedstrijd om de derde plaats: 21-16 26-28 15-9.
Het duo wist de teleurstelling van de verloren halve finale van zich af te spelen in de strijd om het brons. Ze lieten in de tweede set nog twee matchpoints onbenut, maar in de beslissende derde set waren de Nederlanders duidelijk te sterk voor de twee Italianen.
"Het was heel leuk om weer voor publiek te spelen", zei Van de Velde op het Russische zand, met tientallen fans op de tribunes. "We moesten van de eerste tot en met de laatste partij zo hard vechten, maar dat hebben we als team gedaan", aldus Varenhorst.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.