Man zwaait met mes naar politie na aanhouding

Politie
De man werd van de N33 gehaald, nadat hij een stopteken negeerde © RTV Drenthe/ im Stellingwerf
Een 41-jarige man uit Almere heeft vannacht een mes getrokken nadat hij was aangehouden door de politie. De man werd door agenten van de N33 bij Bareveld gehaald, nadat hij een stopteken negeerde.
De bestuurder bleek onder invloed en had een ongeldig rijbewijs. "De man had een arm in het gips, waarin een mes verstopt zat", meldt de politie Noord-Drenthe. "Toen we dit zagen en benoemden, trok de man het mes tevoorschijn en zwaaide ermee richting ons. Uiteindelijk luisterde de man naar onze bevelen en konden we de man aanhouden."
Na de aanhouding weigerde de Almeerder mee te werken aan een ademanalyse. Daardoor kon het promillage alcohol in zijn lichaam niet gemeten worden. De man wordt daarvoor bestraft, evenals voor het rijden onder invloed en het rijden met een ongeldig rijbewijs. Voor het niet kunnen tonen van een geldig ID-bewijs en het negeren van het stopteken werden meteen bekeuringen uitgeschreven.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.