Albert Haar officieel onderscheiden met Zilveren Anjer

Albert Haar
Een Zilveren Anjer voor Albert Haar © ANP/Robin Utrecht
Radio Drenthe-presentator Albert Haar uit Zuidwolde heeft na een jaar de Zilveren Anjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds in ontvangst mogen nemen.
Het speldje wordt sinds 1950 jaarlijks uitgereikt aan personen die zich vrijwillig hebben ingezet voor de cultuur of natuur in Nederland. Haar won de prijs vorig jaar al, maar toen kon de uitreiking vanwege het coronavirus niet doorgaan. Daarom ontving hij samen met de winnaars van 2020 en 2021 de Zilveren Anjer.
De programmamaker noemt de uitreiking 'iets heel bijzonders'. "Het is natuurlijk niet iets wat elke dag gebeurt. Het was een mooie bijeenkomst."

Verdiensten

Haar kreeg de Zilveren Anjer omdat hij 'ontzettend veel in gang zet' op cultureel gebied in Drenthe. Zo was hij één van de initiatiefnemers van de culturele talkshow De Literaire Hemel in café De Amer in Amen. Ook was Haar medeoprichter en conservator van het C+B Museum, gewijd aan Cuby & the Blizzards. Daarnaast presenteert hij op Radio Drenthe het muziekprogramma 'Harry's Blues'. Na de dood van Muskee heeft Haar het programma voortgezet.
"Zijn betekenis voor de Drentse cultuur is groot en zijn verbindende kracht maakt hem van onschatbare waarde voor de Drentse samenleving", schreef het Cultuurfonds eerder over de verdiensten van Haar.
De uitreiking werd geleid door prinses Beatrix. Zij sprak kort met de winnaars en feliciteerde ze met hun onderscheiding.
Morgen is Albert Haar te gast in het Radio Drenthe-programma Cassata.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.