Geen publiek welkom bij NK Tijdrijden in Emmen

WIELRENENN - De KNWU heeft in samenspraak met de gemeente Emmen en organisator Jansen Event Sportmanagement uit Sleen besloten geen publiek toe te laten bij het NK Tijdrijden volgende week woensdag in Emmen. De start- en finishlocatie en de parkeerterreinen zijn alleen toegankelijk voor deelnemers en hun begeleiders.

Het sportieve belang van het kunnen rijden in competitieverband, ook met het oog op de selectie en/of voorbereiding op belangrijke sportevenementen, geeft de doorslag om op deze manier te organiseren. Organisator Wim Jansen doet een dringend beroep aan wielerfans om niet naar Emmen te komen. "Alleen zonder publiek mag dit kampioenschap plaatsvinden."

In Emmen rijden op woensdag 16 juni de beloften-mannen, de profs bij de vrouwen en de profs bij de mannen. De wedstrijden zijn live te volgen via PodiumTV.

Corona

Vorig jaar werd het NK tijdrijden in Emmen tot twee keer toe afgelast vanwege corona. In het parcours van dit jaar is de voormalige vuilnisbelt, de Muur van Emmen, opgenomen. Zowel de profs bij de mannen als de vrouwen rijden twee rondes van zestien kilometer en zullen ook twee keer over De Muur komen.

Op de voorlopige startlijst prijken namen als Tom Dumoulin, Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten en Ellen van Dijk.

Wegwedstrijd

Tijdens de Nederlandse titelstrijd op de weg over de VAM-Berg in Wijster op 19 en 20 juni, zijn wél 2.000 toeschouwers per dag welkom. Omdat die wedstrijden op een afgesloten terrein worden verreden zijn daar de publieksstromen beter te controleren.

Lees ook:

Deel dit artikel: