Coevorden krijgt zes ton voor opknappen binnenstad

Gemeentehuis Coevorden
Gemeente Coevorden verbetert binnenstad met subsidie van de provincie © RTV Drenthe/Dylan de Lange
De gemeente Coevorden krijgt subsidie van de provincie voor het verbeteren van de binnenstad. Het geld wordt gebruikt om de binnenstad te vormen tot een compact, aantrekkelijk en gezellig winkelgebied.
De 600.000 euro die de gemeente van de provincie krijgt, wordt gebruikt als voortborduring op de weg van het eerdere Binnenstadfonds. Deze vervolgfase is gericht op het verhogen van de leefbaarheid, ruimtelijke kwaliteit en de ruimtelijk-economische structuur.

Verbeterslag

Gedeputeerde Henk Brink stelt dat het verbeteren van Drentse binnensteden belangrijk is om het voorzieningenniveau op peil te houden. "Daarom zijn het Binnenstadfonds en de subsidieregeling Herstructurering Ruimtelijke Kwaliteit (HRK) PLUS opgericht. De binnenstad van Coevorden verdient deze verbeterslag. De functie van binnensteden is aan het veranderen. Met deze ontwikkeling zorgt Coevorden ervoor klaar te zijn voor de toekomst," aldus Brink.
De gemeente Coevorden, Centrum Management Coevorden en Domesta hebben samen de 'Toekomstvisie centrum Coevorden' opgesteld. In de periode 2018-2020 zijn al veel projecten vanuit deze visie uitgevoerd. Om alle doelstellingen en ambities uit de Toekomstvisie centrum Coevorden te kunnen realiseren, is deze tweede fase nodig.

Van winkelstad naar bezoekersstad

Coevorden wil privé investeerders opnieuw laten bijdragen aan de ambitie van een compact, aantrekkelijk en gezellig winkelgebied. De gemeente gaat de subsidie inzetten om verder te gaan met de aanpak van de gevels, vastgoed te transformeren en de openbare ruimte op te knappen. Daarmee kan Coevorden de transitie van voormalige winkelstad naar bezoekersstad afmaken.
Provinciale Staten worden gevraagd of zij nog eventuele wensen of bedenkingen bij het voorstel hebben.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.