Dromen van de MotoGP: jonge coureurs kunnen meedoen aan MiniGP

Talentvolle motorcoureurs in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar kunnen de komende maanden meedoen aan de FIM MiniGP World Series. De competitie is onderdeel van het opleidingsprogramma Road to MotoGP.

Het programma is een samenwerking van de internationale motorsportfederatie FIM, de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging, Dorna en en RAP-Holland. RAP-Holland - dat zich inzet voor talentontwikkeling van jonge coureurs - neemt de organisatie van de Nederlandse competitie op zich.

De MiniGP World Series is een zogeheten standaardcompetitie. Dat betekent dat alle coureurs rijden op dezelfde motor: een Ohvale GP 0 160. Daarnaast gebruiken ze allemaal dezelfde Pirelli-banden. Alle andere sportieve en technische regels zijn ook gelijk. Dat betekent volgens RAP-Holland dat 'talent kan excelleren' en dat de coureurs 'het verschil moeten maken'.

(Tekst gaat verder onder de tabel)

De voorlopige kalender van de Nederlandse MiniGP

Wedstrijd Datum Circuit
1 3 juli Vledderveen
2 14 augustus Assen
3 28 augustus Lelystad
4 25 september Vledderveen
5 16-17 oktober Francorchamps

Wereldfinale

De beste drie coureurs van alle landelijke MiniGP-kampioenschappen mogen deelnemen aan de wereldfinale. Die finale is in Valencia van 9 tot en met 11 november. De uiteindelijke winnaar mag - afhankelijk van leeftijd en nationaliteit - meedoen aan een van de Road to MotoGP-programma's. Daarnaast krijgen de best presterende coureurs uit de landelijke wedstrijden de mogelijkheid om deel te nemen aan de Northern Talent Cup, de Honda British Talent Cup of de European Talent Cup.

De MiniGP kun je qua leeftijd zien als een soort voorloper van de Red Bull MotoGP Rookies Cup. Daarin racen jonge talenten tussen de 13 en 17 jaar, ook op gelijkwaardige motoren.

TTDrenthe.nl is dé website voor alles wat met TT in Assen te maken heeft. Op de website van TT Drenthe vind je historische verhalen, prachtige foto's en natuurlijk al het laatste nieuws.

Meer over dit onderwerp:
TT MiniGP
Deel dit artikel: