Meppel geeft verenigingen 500 euro voor frisse start

Verenigingen en stichtingen in Meppel kunnen zich bij de gemeente melden voor een gift van 500 euro. De gemeente hoopt daarmee inwoners een mooie dag te bezorgen.

Wethouder Henk ten Hulscher hoopt op een feestelijk einde van de coronaperiode. Hij denkt dat de verenigingen en stichtingen de 500 euro, de zogenoemde subsidie Frisse start, goed kunnen gebruiken om alle leden en vrijwilligers weer terug naar de club te krijgen.

"Het is tijd voor een frisse start", stelt Ten Hulscher in een boodschap op YouTube. "Om daarbij te helpen stelt de gemeente, samen met de provincie, 500 euro beschikbaar. Die kunt u gebruiken voor het eerste concert, de eerste les buiten of de eerste voetbalwedstrijd. Voor alles wat u graag wilt doen om uw leden terug te halen naar de club en daarbij ook uw dank uit te spreken voor de periode die achter ons ligt."

'Foto of video zou fantastisch zijn'

"Verenigingsleven en vrijwilligerswerk draait om mensen met betrokkenheid en passie", vervolgt Ten Hulscher. "Ik heb veel respect voor alle organisaties en clubs die omgekeken hebben naar hun leden en in de lastige tijd toch activiteiten hebben georganiseerd."

Ten Hulscher hoopt dat er veel gebruik van gemaakt wordt. "Wat is er mooier dan u een geste te geven om de zomer te vieren? Aarzel niet en vraag op onze site die 500 euro aan. We vragen er weinig voor terug, maar een mooie foto of video zou fantastisch zijn."

Lees ook:

Deel dit artikel: