'Tiki Taka' van MHBOS ft. René Karst is dé Oranjehit van 2021

'Tiki Taka' moet het EK-lied van 2021 worden. Tenminste, als het aan René Karst en de makers van het RTV Drenthe-programma Met Het Bord Op Schoot (MHBOS) ligt. De vrolijke Oranjemeezinger is vandaag uitgebracht.

Karst kreeg onlangs bezoek van het programma MHBOS om te praten over het geheim van dé Oranjehit. Volgens de zanger moet het meezingbaar zijn, een herkenbare melodie hebben en feestelijk zijn, zodat het ook in alle stadions meegezongen kan worden.

Viva Hollandia als voorbeeld

Karst geeft aan dat hij - tot Tiki Taka - een andere favoriet had, namelijk Viva Hollandia: "Mijn vriend Wolter Kroes heeft dat toen erg slim aangepakt. Het gevoel dat Viva Hollandia met zich meebrengt, is voor iedereen herkenbaar. Het voelt bijna alsof je de twaalfde man bent op het veld."

Met die gedachte is de feestmuziekexpert ook aan de slag gegaan met de aangeleverde tekst van de makers van MHBOS: "Daar heb ik een leuk melodietje op bedacht met als inspiratie een oude Amerikaanse melodie. Dat is een deuntje dat in ieder geval bij mij ontzettend bleef hangen."

Martin Sterken

Voeg daar het arrangement van Martin Sterken aan toe en Tiki Taka is geboren. Al was het wel een race tegen de klok. "Een enorme uitdaging. Helemaal omdat het Europees Kampioenschap morgen al begint. Maar als je om mijn mening vraagt, is het echt een knaller van een hit geworden", zegt Sterken.

MHBOS ft. René Karst - Tiki Taka

Zang: René Karst
Tekst: Tom Meijers en Sander Foekens
Productie: Martin Sterken
Koorwerk: Lana Wolf en Martin Sterken
Gitaar en basgitaar: Jan de Vrieze
Kunstwerk: Jörn Reuvers
Beelden: Marc Ringenier, Janet Oortwijn en Dylan de Lange
Montage: Jasja den Boef

Bekijk hieronder de videoclip van Tiki Taka!

MHBOS ft. René Karst - Tiki Taka