Minder verlies voor NDC mediagroep door ontslag personeel

NDC Mediagroep
NDC mediagroep ziet verlies dalen © RTV Drenthe
NDC mediagroep, uitgever van onder andere het Dagblad van het Noorden en verschillende weekbladen, heeft over het jaar 2020 een verlies geleden van 6,6 miljoen euro. In 2019 draaide NDC mediagroep nog een verlies van 10,5 miljoen euro.
De omzet van de uitgeverij daalde met 6,1 procent tot 105 miljoen euro. Volgens NDC heeft de coronapandemie een fors negatief effect op de omzet. Met name de advertentie-inkomsten vielen lager uit dan het jaar daarvoor.
Om het verlies te drukken heeft NDC verschillende kostenbesparingen doorgevoerd, waaronder minder advieskosten en een kostenbesparing op grond- en hulpstoffen. Ook heeft de uitgeverij gesneden in het personeelsbestand.
Wel heeft NDC nog positief nieuws te brengen. De daling van het aantal abonnees is in 2020 volgens de uitgeverij een halt toegeroepen, en het bedrijf verwacht voor 2021 een positief resultaat te boeken. Uit de cijfers van de uitgeverij blijkt ook dat het bedrijfsresultaat - exclusief afschrijvingen en reorganisatiekosten - van 3,3 miljoen euro negatief naar 2,7 miljoen euro positief is gegaan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.