Drietal richt Stichting Piratencultuur op: 'Stukje van identiteit'

Volgende week donderdag ziet Stichting Piratencultuur het levenslicht. Dat laat initiator Peter Zwiers weten. Samen met Jimme Nordkamp en Annemieke Wissink vormt hij het bestuur van de stichting, die ervoor moet zorgen dat piratenmuziek de verdiende erkenning krijgt.

Het doel is om het positieve beeld van de piraten te blijven benadrukken en het in stand houden van de piratencultuur.

Krachtiger vuist

Er zijn volgens het PvdA-Statenlid veel meer sympathisanten van de piratenmuziek dan nu naar de voorgrond treden: "Met de stichting kun je het collectief een gezicht geven. Bovendien maak je gezamenlijk een veel krachtiger vuist dan in je eentje."

Daarin gaat de stichting in de nabije toekomst contact zoeken met artiesten en zenders. En dat is niet het enige, verklaart Zwiers: "We willen wellicht ook aan de slag met scholen. Om kinderen kennis te laten maken met de piratencultuur. Maar ook het organiseren van evenementen staat op het wensenlijstje."

'Stukje van onze identiteit'

Piratenmuziek speelt naar de mening van Zwiers een belangrijke rol in de cultuur op het platteland in het noorden en oosten van Nederland: "Het is een stukje van onze identiteit. Daar moeten we zuinig op zijn. Het brengt mensen echt samen en het verdient erkenning."

Eerder dit jaar maakte RTV Drenthe deze reportage over de piratencultuur:

Lees ook:

Deel dit artikel: