CH De Wolden opnieuw afgelast vanwege coronacrisis

Chantal_Regter_Quilando
Een archieffoto van CH De Wolden uit 2019 © Jeroen Spoolder
CH De Wolden in Zuidwolde gaat dit jaar opnieuw niet door. Het is volgens het bestuur door de coronacrisis onmogelijk een "financieel gezond CH De Wolden te organiseren."
Het paardensportevenement wordt gehouden in twee weken en stond dit jaar gepland voor 15 tot en met 18 juli en van 22 tot en met 25 juli.

Versoepelingen

Vanaf 30 juni worden de coronaregels voor evenementen verder versoepeld waarbij de anderhalve meter afstand deels wordt losgelaten, maar volgens het bestuur zijn er ook voor die periode nog te veel beperkingen. Ook valt een evenement van meerdere dagen nog niet onder de aangekondigde versoepelingen. "Daarnaast is het de vraag of het noodzakelijke aantal ruiters kan deelnemen om een financieel gezond concours te organiseren", staat op de website van het evenement.

Geen sluitende begroting

"Zoals de zaken er nu voor staan, kunnen wij geen tweemaal vier dagen concours houden, maar misschien tweemaal één dag. De kosten die zo'n evenement met zich meebrengt, kunnen wij niet ophoesten. Te meer omdat we onze sponsoren niet kunnen bieden wat ze normaal wel voorgeschoteld zouden krijgen", zegt voorzitter Christiaan Hendriksen. "Daardoor missen we inkomsten en door de geringere opbrengsten zien we geen mogelijkheid een sluitende begroting te krijgen."
Het bestuur hoopte naar eigen zeggen lang op ruimere regels, maar ziet nog te veel obstakels. "We hopen dat de omstandigheden in de komende tijd gunstiger worden en we volgend jaar de paardensportliefhebbers en ruiters wel een evenement als vanouds kunnen bieden", zegt Hendriksen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.