GGD Drenthe past openingstijden test- en vaccinatielocaties aan

Verschillende vaccinatie- en testlocaties in Drenthe zijn deze woensdag en donderdag beperkt open. Dat heeft de GGD Drenthe besloten vanwege de hitte.

Op de locaties in Emmen en Meppel kunnen mensen deze woensdag en donderdag van 07.00 tot 13.30 uur terecht voor vaccinaties. "We sluiten die dagen dus eerder, maar we gaan ook twee uur eerder open. Iedereen krijgt een vast tijdvak toegewezen waarop alsnog de prik gehaald kan worden", zegt Linda van der Heide van de GGD Drenthe.

Mensen die op 16 of 17 juni een vaccinatie-afspraak hebben na 13.30 uur, krijgen een telefoontje van de GGD Drenthe om de afspraak te verzetten naar een vast tijdvak eerder op de dag. Als dat niet uitkomt, zal een afspraak op een andere dag gemaakt moeten worden. Alle vaccinatie-afspraken in Assen en Hoogeveen gaan gewoon door omdat de temperatuur op die locaties volgens de GGD Drenthe laag genoeg kan worden gehouden.

Avond geen optie

Prikken in de avond is volgens Van der Heide geen optie. "In de ochtend is het toch het prettigst. Je ziet dat het gedurende de dag steeds warmer wordt. En het gaat niet alleen om de bezoekers, maar een hoge omgevingstemperatuur is ook niet goed voor de vaccins. Nu al nemen we maatregelen met onder meer extra koelkasten."

Testlocaties

De testlocaties in Meppel en Hoogeveen zijn deze woensdag en donderdag open van 09.00 tot 13.30 uur. Als mensen toch in de middag getest willen worden, kan dat tot 17.00 uur op de locaties in Assen en Emmen.

Meer over dit onderwerp:
test vaccinatie corona
Deel dit artikel: