Olifanteninvasie van Elephant Parade keert terug naar Emmen

ANP-foto
Een van de olifantenbeelden die in 2010 per trein naar Emmen kwam © ANP/Felix Kalkman
De olifanten van de Elephant Parade keren na elf jaar terug in Emmen. Het gaat om grote kunstolifanten die bij Wildlands en in het stadscentrum van Emmen komen te staan.
Ook in 2010 deed Emmen mee aan de Elephant Parade, toen stonden de beelden ook verspreid door het centrum en in Dierenpark Emmen.
Elf jaar geleden waren het 75 olifantenbeelden. Bij de editie van dit jaar gaat het om 32 kunstolifanten. Voor Wildlands is de Elephant Parade onderdeel van de feestelijkheden rond het jubileum dat wordt gevierd. Wildlands viert dit jaar namelijk het vijfjarig bestaan.

Aziatische olifant

De Elephant Parade is te zien van 25 september tot en met 24 oktober. Volgens Wildlands komen de beelden niet door het hele dierenpark te staan, maar op het Kompasplein en in Jungola, het terrein van de Aziatische olifant. Tijdens de Parade wordt er namelijk extra aandacht gevraagd voor de bedreigde Aziatische olifant.

Vernielingen

In 2010 trokken de kunstolifanten veel bekijks in Emmen. Maar de organisatie kreeg ook te maken met vandalisme. Zeker tien olifantenbeelden in het centrum van Emmen werden beschadigd of vernield. Daarom werd uiteindelijk besloten om de olifanten in de binnenstad bij elkaar te zetten in een expositie, waarbij mensen entree moesten betalen om de beelden te kunnen zien.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.