Burgemeesters vinden kleine tv-schermen op terrassen geen probleem

Burgemeesters van het Veiligheidsberaad zien geen problemen met kleine tv-schermen op terrassen, omdat mensen daar toch wel naar het EK voetbal gaan kijken op hun eigen apparatuur.

Minister Ferd Grapperhaus van Justitie liet alvast weten dat rond de eerstvolgende wedstrijd van Oranje (donderdag) nog geen EK-schermen worden toegestaan. "Vooralsnog mogen de schermen maandag ook niet." Vrijdag bespreekt het kabinet het onderwerp opnieuw.

Lastiger te controleren

De voorzitters van de 25 veiligheidsregio's die samen het beraad vormen, zijn tegen grote schermen omdat die lastiger zijn te controleren. De schermen trekken volgens hen grote groepen aan en dan gaan Oranjefans al snel te dicht op elkaar staan. "Dan houden mensen zich niet aan de anderhalve meter. Een scherm in de openbare ruimte is nu lastig veilig te organiseren", aldus voorzitter Hubert Bruls van het beraad.

Televisies en andere schermen in voor- en achtertuinen waarop meerdere buren samen een wedstrijd bekijken, staan de burgemeesters doorgaans toe. Alleen bij excessen grijpen zij in.

Veel burgemeesters willen "zodra het kan afscheid nemen van alle maatregelen." Volgens hem neemt de druk op de buitenruimte de laatste tijd enorm toe.

Meer over dit onderwerp:
terras burgemeesters Veiligheidsberaad tv-scherm
Deel dit artikel: