TT-Run op circuit gaat door, maar zonder publiek

TT-run
Archieffoto van de TT-run in 2017 © RTV Drenthe
De TT-Run gaat dit jaar door zonder publiek. Op 19 juni doen duizend mensen mee aan het hardloopevenement op het TT Circuit in Assen.
De deelnemers lopen in groepen van vijftig deelnemers, verspreid over verschillende tijdvakken. De gemeente Assen heeft toestemming gegeven voor het evenement, op voorwaarde dat er geen toeschouwers bij zijn. Ook mogen er geen andere zogeheten randactiviteiten worden georganiseerd en zijn entertainment en horeca verboden. "De verblijfsduur van de deelnemers op het TT Circuit is puur gericht op sportbeoefening", aldus de organisatie.
De anderhalvemeterregel geldt tot aan de start. Deelnemers hoeven tijdens de hardloopwedstrijd geen afstand te houden, mocht dat nodig zijn. "Maar dat zal bij de TT-Run niet het geval zijn op een circuit dat veertien meter breed is."
Naast de reguliere wedstrijd voor zevenhonderd deelnemers is er ook een Mini TT-Run voor basisscholen en een Alternatieve TT-Run voor cliënten en begeleiders van zorginstellingen. Daarvoor zijn zo'n driehonderd plekken gereserveerd. Aanmelden voor de verschillende runs is overigens niet meer mogelijk.
De TT-Run afgelasten was voor de organisatie geen optie. "Natuurlijk, als het niet veilig en verantwoord kan, organiseer je niets. Maar als het kan, moet je ook klaarstaan voor alle deelnemers die al jaren trouw zijn. Sport als eerste weer aanbieden is een maatschappelijke functie, daar was de organisatie het met de gemeente Assen snel over eens. Als het verantwoord kan, moet je je verantwoordelijkheid nemen."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.