Vaccinatielocatie Emmen donderdag tóch geopend

bovenarm met injectienaald coronavaccin
Iemand krijgt het coronavaccin toegediend © RTV Drenthe / Kim Stellingwerf
Er wordt donderdag tóch de hele dag gevaccineerd op de vaccinatielocatie in Emmen. Aanvankelijk zouden de deuren van deze locatie om 13.30 uur sluiten vanwege de hitte die verwacht wordt, maar een koelinstallatie maakt het mogelijk dat er de hele donderdagmiddag geprikt kan worden.
GGD Drenthe laat weten dat mensen niet meer gebeld zullen worden om hun prikafspraak voor donderdag te verplaatsen naar eerder die dag. "Je oorspronkelijke afspraak blijft staan zoals die was. De weersvoorspelling is nog steeds dat dit een erg warme dag wordt. Denk er dus om een flesje water en bijvoorbeeld wat fruit mee te nemen naar je afspraak", adviseert de GGD.

Prikafspraak naar voren halen

Wie morgen (woensdag 16 juni) een prikafspraak in Emmen heeft na 13.30 uur, zal wel worden gebeld om de afspraak naar voren te halen. Dat geldt ook voor mensen die op 16 of 17 juni een prikafspraak in Meppel hebben staan na 13.30 uur. "Ben je nog niet gebeld? Dan kun je snel een telefoontje verwachten", zegt GGD Drenthe.
Met die geruststelling hoopt de GGD te voorkomen dat mensen zelf gaan bellen, waardoor het callcenter overbelast kan raken.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.