Klaas Smid nog eens zes jaar burgemeester in Noordenveld

Klaas Smid - burgemeester Noordenveld tijdens nieuwjaarsspeech, 2020
Smid volgde in 2015 Hans van de Laan op © rtv drenthe
De gemeenteraad van Noordenveld wil door met burgemeester Klaas Smid. In september loopt zijn eerste zesjarige termijn af. Ook de komende zes jaar ziet de raad Smid graag de ambtsketen dragen.
Smid werd in 2015 benoemd tot burgemeester van de gemeente Noordenveld. Hij volgde Hans van der Laan op die zich vanaf 2001 burgervader van de meest noordelijke gemeente in Drenthe mocht noemen.

Hoogeveener in Noordenveld

De 60-jarige Smid heeft al een flinke politieke loopbaan achter de rug. Zo was hij van 1990 tot 2003 raadslid in de gemeente Hoogeveen, waarna hij van 2006 tot 2014 wethouder binnen die gemeente was. Daarna was hij nog een jaar wethouder in Ommen. Ook is hij nog drie jaar raadsgriffier bij de gemeente Hardenberg geweest.
Op 1 november 2015 werd Smid burgemeester van Noordenveld. Hij settelde in Roderwolde, ten noorden van de N372. Nu, na zes jaar, stelt de gehele gemeenteraad voor om met Smid door te gaan in Noordenveld.
Smid toonde zich verheugd door deze blijk van vertrouwen vanuit de raad. "Ik dank de vertrouwenscommissie voor het vertrouwen", gaf hij aan. "De komende jaren zal ik blijven doorwerken aan alle mooie zaken in Noordenveld."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.