Peter Uneken assistent van Joseph Oosting bij RKC

Peter Uneken
Peter Uneken, hier als coach van Jong PSV, wordt de assistent van Joseph Oosting bij RKC © ANP/Hollandse Hoogte/Sander Chamid
VOETBAL - Peter Uneken gaat hoofdtrainer Joseph Oosting assisteren bij RKC Waalwijk. Uneken, geboren in Sleen, komt over van Jong PSV en heeft een contract getekend voor twee seizoenen bij de nummer 15 van de Eredivisie.
"Peter heeft de afgelopen jaren bij onder meer PSV laten zien sterk te zijn in de individuele ontwikkeling van jonge spelers", zegt algemeen directeur Frank van Mosselveld. Uneken werkte sinds 2014 als jeugdtrainer bij PSV, waarvan de laatste twee seizoenen als hoofdtrainer bij Jong PSV. Hij voetbalde zelf als prof bij onder meer FC Emmen en FC Den Bosch. Overigens speelden Oosting en Uneken nooit samen op de Oude Meerdijk.
Bij RKC gaat Uneken op de bank zitten naast de onlangs aangestelde Oosting, die de naar Willem II overgestapte Fred Grim heeft opgevolgd. Voor de Emmenaar is het de eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal. Hij werkte de afgelopen jaren bij Vitesse als trainer van de beloften en assistent van het eerste elftal.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.