Geen publiek, geen horeca, maar wel 1000 hardlopers bij TT-Run Assen

Een dame aan de finish bij de TT Run 2021
Een deelneemster komt over de finish van de TT-Run © RTV Drenthe/Jasmijn Wijnbergen
Het entertainment ontbrak, net als het publiek en de horeca. Maar zo'n 1000 mensen renden vanmiddag in verschillende tijdsloten over het TT Circuit. De organisatie van de TT-Run is blij dat de hardloopwedstrijd door kon gaan, ondanks dat het door de maatregelen een uitgeklede editie was.
Alleen onder strikte voorwaarden ging de gemeente Assen akkoord met het evenement. Dat betekent dat er minder mensen de paddock opkomen en de hardlopers niet worden aangemoedigd. "Heel af en toe komt er iemand aan die zegt: 'Ik heb iemand meegenomen om te kijken.' Maar dat mag dus niet", zegt organisator Frank Beekman. Op de parkeerplaatsen is het dus wachten geblazen, in sommige auto's zitten de meegekomen supporters de tijd uit. Het terrein zelf komen ze niet op.

Geen prijsuitreiking

Dit jaar is het door het coronavirus een hele andere beleving, meent Beekman. "Tot nu toe reageren de deelnemers positief. Maar het is anders en dat is ook voor onszelf lastig. Soms moet je ook dingen uitleggen. Die anderhalvemeterregel snappen mensen wel, maar er is ook geen prijsuitreiking. Dat vinden mensen nog wel eens lastig. Dat is vervelend want je wil die beleving wel bieden, maar wij zijn heel blij dat het mag. En de regels die er zijn, nemen wij wel graag voor lief", zegt Beekman.
Toch blijft de locatie bijzonder voor de hardlopers. "Het circuit is wel de plek waar volgende week ook die MotoGP wordt gereden", vertelt de organisator. "Dus het is een magische plek om te zijn."
1000 hardlopers bij uitgeklede TT-Run Assen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.