Bekende Asser toiletjuf onderscheiden voor werk op de Molukken

Augustien Arends-Parinussa uit Assen is vanmiddag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dat gebeurde op een bijeenkomst van de Stichting Ine Ma Ate Hena, die 35 jaar geleden door Arends-Parinussa werd opgericht.

In het Duurzaamheidscentrum in Assen speldde dochter Loes Talaksuru haar moeder de versierselen op. Burgemeester Marco Out was daar ook aanwezig, bij een bijeenkomst van de stichting.

Ine Ma Ate Hena werd opgericht om projecten op de Molukken te realiseren. De projecten lopen uiteen van het aanleggen van watervoorzieningen tot het beschikbaar stellen van hulpmiddelen als rollators. De stichting koopt de spullen voor de projecten lokaal in, Arends-Parinussa ziet er zelf op toe dat de spullen het geld goed terecht komt, door zelf telkens naar de Molukken te vliegen.

Toiletjuf

Veel Assenaren kennen Augustien Arends-Parinussa als toiletjuffrouw van de voormalige V&D, tegenwoordig is ze in die hoedanigheid actief bij de HEMA. De bijdragen van de toiletbezoekers komen ten goede aan de activiteiten van de stichting op de Molukken.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Assen lintje Koninklijke Onderscheiding
Deel dit artikel: