GGD Drenthe: 'Probeer later weer te bellen voor Janssen-vaccinatie'

Het landelijke telefoonnummer 0800-1295 voor het maken van afspraak voor vaccinatie met het Janssen-vaccin is sinds vanochtend niet meer te bereiken. Via Twitter liet de landelijke GGD weten dat het komt door de overweldigende belangstelling.

"Na opening van het telefoonnummer probeerden 130.000 mensen aan één stuk door te bellen. Als iedereen later op de dag weer een poging waagt, dan moet het goedkomen", vertelt communicatieadviseur Linda van der Heide van GGD Drenthe.

143 keer geprobeerd

"Om één minuut voor tien zat ik er helemaal klaar voor. Inmiddels heb ik 143 keer geprobeerd te bellen, maar ik kwam er niet doorheen. Daar baal ik wel van", vertelt de zeventienjarige Mark Zuidema uit Assen.

In Assen en Emmen wordt de komende maand een aantal dagen het Janssen-vaccin beschikbaar gesteld. Voor de provincie Drenthe zijn er in totaal 5.000 Janssen-vaccins.

"Het is alleen nog niet bekend hoeveel mensen er voor het vaccin in Drenthe hebben gebeld, aangezien de lijnen overbezet zijn. Wij moeten ook wachten op meer informatie vanuit de landelijke GGD-organisatie", aldus Van der Heide. "Mochten er meer Janssen-vaccins nodig zijn, dan zullen mensen zich daarvoor kunnen inschrijven. Ook deze worden beschikbaar gesteld."

Eén prik

Voor het Janssen-vaccin is slechts één prik nodig en volgens Van der Heide is dat één van de verklaringen voor de grote belangstelling. "Ideaal voor mensen die bang zijn voor naalden of op korte termijn vakantieplannen hebben."

Mark Zuidema uit Assen geeft aan lang getwijfeld te hebben over het nemen van een vaccinatie. "Ik ben namelijk nog jong en gezond, ik loop geen groot risico. Voor mij is het coronapaspoort doorslaggevend geweest. Het ziet er naar uit dat we die nodig hebben om naar evenementen te kunnen gaan. Ik wil geen gezeur en zo ben ik er in één keer vanaf."

Meer over dit onderwerp:
coronavirus corona Janssen vaccin
Deel dit artikel: