Nieuwe teamgenoot voor Rossi in Assen

Garrett Gerloff
Garrett Gerloff is in Assen de teamgenoot van Valentino Rossi © ANP / AFP / Jose Jordan
MOTORSPORT - Valentino Rossi krijgt tijdens de TT in Assen, komend weekend, een nieuwe teamgenoot. De Amerikaanse WK Superbike-coureur Garrett Gerloff neemt de plaats in van Franco Morbidelli, die dinsdag tijdens een training geblesseerd raakte aan zijn knie.
Gerloff krijgt daarmee een nieuwe kans op de Yamaha YZR-M1 te rijden nadat hij vorig jaar tijdens de Grand Prix in Valencia inviel voor Valentino Rossi binnen het Monster Energy Yamaha MotoGP Team.
De 25-jarige Amerikaan kent tot nu toe een prima seizoen in de World Superbikes, waar hij de 6e plek bezet na negen races (één plek boven Michael van der Mark).
In eerste instantie opteerde Petronas voor Toprak Razgatlioglu, maar de Turkse coureur wil zich volledig concentreren op de WK Superbikes gezien zijn tweede plaats in de tussenstand, op maar 20 punten van lijstaanvoerder Jonathan Rea.
Garrett is blij met de kans die hem geboden wordt: "Ik ben niet iemand die wegloopt voor een uitdaging, dus ik ben klaar om naar het TT Circuit Assen af te reizen. Het is een nieuw circuit voor mij. Het ziet er leuk, snel en vloeiend uit en het past echt bij mijn rijstijl."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.