Emmen decor van grote demonstratie tegen coronamaatregelen

De actiegroep Nederland In Verzet houdt zaterdag een demonstratie in het stadshart van Emmen. Onder de noemer Unite For Your Future verwacht het platform een opkomst van een paar duizend deelnemers.

De groep verkreeg landelijke bekendheid in januari van dit jaar. Op het Museumplein werden vanaf dat moment regelmatig demonstraties tegen coronamaatregelen gehouden. Tijdens sommige van die acties kwam het tot geweld. De deelnemers kregen als zogenoemde 'koffiedrinkers voor vrijheid' landelijke bekendheid.

Sinds april is demonstreren op het Museumplein niet meer mogelijk vanwege een grootschalige opknapbeurt. Sindsdien houdt de groep demonstraties door heel Nederland.

Toespraken en lopen door het centrum

De demonstratie in Emmen duurt van twee tot vier uur 's middags. De start is op de parkeerplaats bij het gemeentehuis aan de Vreding. Na enkele toespraken lopen de demonstranten daarna door het centrum. Vanaf de Vreding gaat de route via het Raadhuisplein, door de Wilhelminastraat en via het Marktplein eindigen de demonstranten weer bij de Vreding. De gemeente waarschuwt voor overlast.

Burgemeester Eric van Oosterhout heeft onder voorwaarden toestemming gegeven voor de demonstratie. "Een organisator moet er altijd voor zorgen dat de veiligheid, de ordelijkheid en de gezondheid niet in het gedrang komen. Omdat er nog steeds sprake is van een pandemie, is die ook verantwoordelijk voor het naleven van de geldende coronamaatregelen door de deelnemers."

Meer over dit onderwerp:
emmen protest corona nederland in verzet
Deel dit artikel: