Jean Nelissen Award voor wielercommentator Herbert Dijkstra

WIELRENNEN - Wielercommentator van de NOS Herbert Dijkstra (54) uit Vries heeft vanavond in het Groninger Forum de Jean Nelissen Award in ontvangst genomen. De Jean Nelissen Award wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een sportjournalist met een grote staat van dienst.

Eerder werd het bronzen beeld onder meer toegekend aan provinciegenoot Evert ten Napel. "Heel bijzonder", is de eerste reactie van de winnaar en oud-schaatsprof. "Jean is mijn leermeester geweest." Limburger Jean Nelissen versloeg jarenlang wielerwedstrijden voor de NOS, hij overleed in 2010.

Dijkstra kreeg de prijs uit handen van Erik Dijkstra die voor een zaal met wielerliefhebbers een voorbeschouwing presenteerde op de Tour de France, die zaterdag begint. Herbert Dijkstra was in Groningen een van de sprekers.

Geen Tour voor Dijkstra?

Met het beeld in zijn handen vertelde Dijkstra aan het publiek dat de kans klein is dat hij als commentator terugkeert in de Tour: "Ik heb zenuwblokkades en medici raden het af om drie weken zittend werk te doen. De deur volledig dichtdoen is voor mij nu een stap te ver. Gelukkig heb ik er al zesentwintig keer de Tour erop zitten."

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Vries Herbert Dijkstra Tour de France
Deel dit artikel: