Raadsmeerderheid vindt appartementen aan Stationsstraat Rolde prima

De meeste partijen in de gemeenteraad van Aa en Hunze hebben geen bezwaar meer tegen een gepland appartementencomplex aan de Stationsstraat in Rolde. Twee omstreden vrijstaande woningen uit het plan zijn voorlopig geschrapt, tot goedkeuring van een raadsmeerderheid.

Projectontwikkelaar S14R B.V. uit Ekehaar wil het appartementencomplex van veertien appartementen bouwen op het terrein van de voormalige bouwmarkt Multimate. Daarnaast moesten er twee vrijstaande woningen komen, maar daar verzette de gemeenteraad zich stug tegen.

Cultureel doorkijkje

S14R heeft na die kritiek de plannen voorlopig aangepast, al houdt de projectontwikkelaar de mogelijkheid om op een later moment alsnog toestemming te vragen voor de bouw van die huizen. Door de aanpassing is de vrees van het verlies van een beeldbepalend doorkijkje op de Jacobuskerk voor nu bij de raadsleden verdwenen.

Er was ook kritiek van omwonenden, die vrezen dat het appartementencomplex te dicht bij hun huizen komt. Coalitiepartijen VVD en Combinatie Gemeentebelangen (CGB) hebben gesproken met mensen die aan de Stationsstraat en die zeggen, zonder de vrijstaande woningen, een stuk positiever te zijn over de plannen.

PvdA op eilandje

Alleen de Partij van de Arbeid wil nu niet instemmen met de plannen. De arbeiderspartij wil dat de deur voor de vrijstaande woningen definitief wordt dichtgeslagen. Ook vindt de partij dat het appartementencomplex wel heel dichtbij oude bomen en café Het Stationskoffiehuis komt te staan.

Volgens wethouder Henk Heijerman (CGB) is er goed gesproken met de eigenaar van het Stationskoffiehuis en wordt er in het bestemmingsplan gezet dat er de bomen niet gekapt mogen worden. De projectontwikkelaar moet zijn plannen nog wel beter uitwerken voordat hij het complex definitief mag bouwen.

Lees ook:

Deel dit artikel: