Woningbouw op voormalig campingterrein 't Gietertje in Gieterveen

Op het terrein van de voormalige Camping 't Gietertje in Gieterveen mogen vier huizen worden gebouwd. De gemeenteraad van Aa en Hunze heeft unaniem ingestemd met de bouwplannen.

De camping is al jaren geleden gesloten en sindsdien ligt het terrein waar op gekampeerd werd braak. Het is overgroeid met gras en wordt zo nu en dan gebruikt als illegale stortplaats voor groenafval.

Bomenlaan blijft

De vier kavels voor vrijstaande woningen worden apart verkocht en mensen mogen zelf weten wat voor huis ze erop willen neerzetten. Wel moeten de woningen aan een aantal bouweisen van de gemeente voldoen. De groene bomenlaan langs het terrein blijft voor het grootste deel intact. De oude bedrijfswoning is inmiddels een woonhuis en blijft staan.

In de gemeenteraad is louter steun voor het plan. De enige vragen kwamen van Gemeentebelangen-raadslid Nanno Pul, die wil weten wat er gebeurt met de onverharde toegangsweg naar de woningen. Volgens wethouder en partijgenoot Henk Heijerman blijft dat zo en zal de weg niet verhard worden.

Meer over dit onderwerp:
woningbouw Gieterveen camping 't Gietertje
Deel dit artikel: