Nog één coronapatiënt in Drents ziekenhuis, intensive cares coronavrij

IC WZA Assen
Geen coronapatiënten meer op intensive cares in Drenthe © RTV Drenthe
Er liggen geen coronapatiënten meer op de intensive care-afdelingen van de Drentse ziekenhuizen. In totaal wordt er nog één patiënt met coronaklachten behandeld in een ziekenhuis in onze provincie, blijkt uit cijfers van Acute Zorgnetwerk Noord Nederland (AZNN).
Het is voor het eerst sinds halverwege september vorig jaar dat er geen coronapatiënt behandeld wordt op een ic van het Wilhelminaziekenhuis Assen en het Treant Scheperziekenhuis in Emmen. Afgelopen week werden bij de ziekenhuizen de corona-afdelingen al opgeheven. Door de daling van het aantal coronapatiënten bieden de reguliere isolatiekamers genoeg ruimte.

Besmettingen

Net als het aantal ziekenhuisopnames, is ook het aantal dagelijks nieuwe coronabesmettingen op het niveau van halverwege september. Vandaag werden er zeven nieuwe Drentse besmettingen gemeld, in de helft van de Drentse gemeenten kwam er geen nieuwe besmetting bij.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.