Verdachte van poging tot doodslag en gijzeling van ex in Coevorder sportschool komt vrij

De 41-jarige man uit Emmen die verdacht wordt van een wurgpoging op zijn ex-vriendin, mag op voorwaarden naar huis. Hij zou bij de wurgpoging een mes op haar keel hebben gezet. De man wordt poging tot doodslag en vrijheidsberoving verweten.

De Emmenaar viel vorig jaar 11 oktober in Coevorden de vrouw aan in de sportschool van zijn broer. Hij belette haar het pand te verlaten. De man zei tegen de rechter dat de deur gewoon open was. "Ze kon gewoon weg". De man zit ruim acht maanden in voorarrest. De rechtbank durft het aan om de man op strikte voorwaarden op vrije voeten te stellen. Hij moet onder meer een ambulante (en eventueel een klinische) behandeling ondergaan en moet hij meewerken aan alcohol- en drugscontroles. Hij mag geen contact hebben met het slachtoffer.

De politie heeft veel niet onderzocht, zei advocaat Henk Koopman die de 41-jarige Emmenaar bijstaat. De Emmenaar beweert dat hij kort voor het incident door de vrouw werd gestoken. Hij zou zich daarop hebben verweerd. De politie verzuimde volgens de verdediging het mes, waarmee is gestoken, te onderzoeken. Op het verweer van de Emmenaar wilde de rechtbank niet vooruitlopen. "Dit komt tijdens de inhoudelijke behandeling aan bod", zei de rechter.

Deze inhoudelijke behandeling staat gepland op 5 oktober.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Emmen rechtbank Coevorden gijzeling
Deel dit artikel: