Tbs voor gijzelen psychiatrisch verpleegkundige in woning Zuidlaren

Voor het gijzelen van een psychiatrisch verpleegkundige in haar woning in Zuidlaren, is een 60-jarige vrouw tbs met dwangverpleging opgelegd. Dit komt overeen met de eis van het Openbaar Ministerie (OM).

De vrouw kreeg eerder al eens tbs met dwangverpleging opgelegd, nadat ze was veroordeeld voor brandstichting. De maatregel eindigde in 2011 en de vrouw woonde daarna een aantal jaren op het terrein van Lentis in Zuidlaren. Sinds 2017 woont ze in het dorp op zichzelf. Vorig jaar in november ging het minder met haar en belde ze met de kliniek voor een afspraak met een psychiatrisch verpleegkundige. Ze wilde een opname op de crisisafdeling van de kliniek. De verpleegkundige kwam, maar kon bij haar thuis geen psychiater bereiken.

De verpleegkundige vertelde dit aan de vrouw, die op haar beurt een mes onder de bank vandaan griste. Ze blokkeerde de uitgang van haar woning en dreigde de verpleegkundige of zichzelf iets aan te doen. Uiteindelijk mocht het slachtoffer toch weg.

Twee weken geleden zei de vrouw tegen de rechters dat ze spijt had. Ze wilde graag weer tbs met dwangverpleging. "Als ik op mezelf woon, gaat het steeds weer mis", zei ze.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Justitie Zuidlaren OM Rechtszaak Lentis
Deel dit artikel: