Assenaar (32) krijgt celstraf voor stalking twee ex-vriendinnen

Vrouwe Justitia
Vrouwe Justitia. Foto ter illustratie © ANP / Hollandse Hoogte / Peter Hilz
De rechter heeft een 32-jarige man uit Assen voor het belagen van twee ex-vriendinnen en diefstal met geweld een celstraf van 8,5 maand opgelegd, waarvan vijf maanden voorwaardelijk. De straf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie (OM).
De man viel één van de slachtoffers twee jaar lang lastig. Hij was verbolgen dat hij hun dochter zo weinig zag. Hij stuurde de vrouw zo'n duizend appjes en belde haar vaak. Ook midden in de nacht. De moeder van zijn andere dochter trok hij met geweld de telefoon uit haar handen. Ze kreeg het toestel pas terug, wanneer zij met hem wilde praten.

Contactverbod

De man kampt met psychische problemen en is een tijdlang overspannen geweest. Hij zei twee weken geleden op zitting dat hij in die periode wanhopig was en zag in dat hij fout bezig was. De rechter legde hem een contactverbod met beide slachtoffers op. De man heeft 3,5 maand in voorarrest gezeten. Hij hoeft niet terug naar de gevangenis.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.