Hurry-Up lijft Portugees Ferreira na proefweek in

HANDBAL - Hurry-Up heeft de vervanger voor de gestopte Sven Hemmes binnen. Na een succesvolle proefweek heeft de Portugees David Ferreira (21) voor een jaar in Zwartemeer getekend.

De doelman maakte vorige week tijdens een proefstage indruk in Zwartemeer en komt over van AD Sanjoanense uit zijn thuisland. Met die club eindigde Ferreira afgelopen seizoen op de voorlaatste plaats op het hoogste niveau in Portugal. FC Porto is kampioen geworden.

Geweldige reflexen

"David is een groot talent met geweldige reflexen en heeft een andere stijl dan Boris Tot", legt manager en keeperstrainer Manuel Kremer van Hurry-Up uit. De Kroaat Tot heeft na een sterke periode in de HandbalNL League zijn aflopende verbintenis bij de BENE-Leagueploeg verlengd. "Beide keepers beschikken over een winnaarsmentaliteit en ik verwacht dat ze elkaar goed zullen aanvullen."

Feirreira neemt de plek van Hemmes in. Laatstgenoemde stopt en gaat als trainer verder in de handbalwereld. Hemmes gaat de opleidingsploeg van Bevo uit Panningen trainen en coachen.

Tieners

Naast Senn Rijsdijk sluit na de zomer nog een tiener aan bij de hoofdmacht van Joop Fiege. Goalie Jorick Pol, een speler met een verleden bij E&O, komt over van de A-junioren.

Lees ook:

Meer over dit onderwerp:
Handbal Hurry-Up Zwartemeer David Ferreira
Deel dit artikel: