Stemronde Zoek het uit!: Klaas Steen of Kikkersteeg?

Klaas steen
Wie was Klaas Steen, waar de Klaassteenweg bij Rolde naar is vernoemd? © Google Streetview
Elke maand mag jij stemmen op de leukste vraag voor Zoek het uit! Waar wil jij het antwoord op weten? De redactie van Zoek het uit! zoekt het antwoord op de winnende vraag.
Deze maand twee vragen over namen van straten. Welke spreekt jou het meeste aan?

Klaas Steen

"In de buurt van Rolde-Marwijksoord ligt de Klaassteenweg. Bij de weg in het bos ligt een ven met de naam van Klaas Steen. Wie was Klaas Steen?" Anne Suichies uit Geelbroek wil dit graag weten en stuurde de vraag in.

Kikkersteeg

In Borger heb je de Lemmerstraat. Deze straat wordt volgens een inwoner van het dorp ook wel Kikkersteeg genoemd. Maar waarom eigenlijk?

Vorige ronde

In juni kon je stemmen op vragen over bijnamen voor inwoners van Drenthe. Zo worden mensen uit Meppel Meppeler muggen genoemd, waarom? En waarom worden de inwoners van Wijster ook wel Brabanders genoemd?
De vraag "Hoe komen de inwoners van Wijster aan de bijnaam Brabanders?" heeft de stemronde gewonnen met 70 procent van de stemmen. Daar gaan we dus eens even 'in duiken' de komende tijd!

Zoek het uit!

Zie je de vragen en denk je: Dat kan ik beter? Kom maar op! Stuur je vraag in naar Zoek het uit!

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.